Shungit


Shungit

      Shungitul este o roca asemanatoare carbunelui, bogata in carbon, este singurul minereu natural de pe Pamant care contine carbon structurat sub forma de fullerene.

Compozitia shunghit-ului este de 30% carbon iar restul de 70% silicati (practic Shunghitul contine aproape toate elementele tabelului Mendeleev) Pe langa fullerele unice Nanostructura acestei roci ii confera proprietatile specifice: absorbante, catalitice, recuperatoare ( antioxidante) capacitatea de autoregenerare.

Shunghitul prin interactiunea cu organismul uman elimina tot ce este inutil si nociv , restabileste echilibrul mineral si energetic permitand tratarea eficienta a unor diverse boli. Toate aceste calitati terapeutice se doatoreaza in primul rand structurii unice a carbonului din acest mineral -  fullerenele.

     Elementul principal al acestei structuri este o molecula de forma sferica avand dimensiuni cuprinse intre 10 si 30 nanometri. Molecula este structurata sub forma de fullerene care arata ca un icosaedru : corp compus davand 12 fete pentagonale si 20 hexagonale.

       Datarea cu carbon a shunghitului arata o varsta de aproximativ 2,5 miliarde de ani , dar originea sa pe Pamant este intens dicutata , tinand cont ca se gaseste intr-un singur loc pe Terra, satul Shunga din Karelia ( meteorit rezultat din explozia planetei Phateon, roca sedimentara de origine marina precambiana sau mineral vulcanic )

 Shunghitul are doua caracteristici principale:

1.     efectul biochimic de actiune exercitata acest mineral asupra radicalilor liberi. Structura moleculara , unica in natura, ( descoperita si numita fulleren in 1986 -  premiul Nobel pentru aceasta mare descoperire) actioneaza in calitate de catalizatorasupra radicalului liber si leaga aceasta legatura la nivel molecular ca un foarte puternic antioxidant.

2.     efectul fizic.  deprivativ obtinut tot pe seama proprietatii fullerenilor care interactioneaza cu campul electromagnetic ca un puternic ecran impotriva radiatiilor electromagnetice si a smogului electromagnetic. artificial sau natural.

        Proprietatile shungitului :

- Principala proprietate a Shungitului constă în faptul că este absorbant unic. Este un foarte puternic antibacterian. El este capabil de a distruge mai mult de 95% din cei cinci poluanți principali . Nici un alt mineral nu este  în măsură să obtina mai bine apă curată, aceasta ucide bacterii coliforme, nitrați, holera, fenoli și alți compuși și bacterii, care pot dăuna grav sanatatii. Este suficienta o bucata de shunghit intr-un pahar ca sa dezinfecteze sa absoarba noroiul si sa faca potabila apa luata dintr-o balta

- puternica capaciate de radioecranare si radioabsorbtie. Reduce de sute de ori nivelul de iradiere de catre surse artificiale ( aparatura ) sau naturale.

- Activ din punctul de vedere al absorbtiei fata de celulele bectericide, saprofite patogene…

- Capacitate de reactie foarte ridicata in procesele termice

- Proprietati catalitice ridicate

- Bun conducator electric

- Buna rezistenta chimica

- cel mai puternic antioxidant natural

Ordonează după:
orderby
Afișează:
Comentarii (0)
Preț: 150.00 Lei
plus livrare
Cantitate in stoc: 1
Webseite www.webdesigner-profi.de